«

»

Jan 24

ADUKATARUNA – BERSEDIALAH… POLIS AKAN MENJEMPUT ANDA KE BALAI…


Pasukan khas siasat blog hina Almarhum Sultan Iskandar

JOHOR BAHRU: Polis menubuhkan satu pasukan khas bagi menyiasat blog yang dikatakan menghina Almarhum Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail, yang mangkat kelmarin.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff, berkata sebanyak 25 laporan polis diterima daripada pelbagai pihak di seluruh negeri ini yang dukacita terhadap penulisan blog http://adukataruna.blogspot.com itu.

“Kita akan cari dan heret mereka ke mahkamah,” katanya sambil menegaskan kesalahan itu adalah sangat serius dan tidak dapat dimaafkan.

Mohd Mokhtar berkata, kes itu disiasat mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia serta Akta Hasutan 1948.

Nampaknya Adukataruna atau nama sebenarnya Khairul sudah terkucil-kucil menahan ketar. Itulah padahnya jika menulis tak menggunakan otak. Allah kurniakan otak supaya suruh nko pakai. Bukan suruh nko sepak merata-rata. Bodoh punya malaun blogger bernama Adukataruna @ Khairul ni…

Nko ingat blog no tak boleh trace balik? Dunia IT maju la brader, nko padam artikel tu, tapi ada yang dapat tangkap cache blog nko… Malah screenshot artikel yang nko tulis pun dah tersebar seluruh Malaysia… Jadi… Bersedialah… Polis akan datang ke rumah menjemputmu ke balai… Nko nak minta ampun dan maaf hatta nak hulur sorang seratus pun tak guna… Kes ni dah jadi isu besar… Isu ini melibatkan maruah Almarhum Sultan Johor dan kerabat-kerabat Di Raja Johor sekelian…

Jangan nko ingat nko boleh terlepas macam RPK? Jangan harap lah…

Ini link ke cache artikel blog dia… Artikel ni sebenarnya dia dah padam, tetapi berjaya dijejak kembali…

Dah mampos buat cara mampos la

So Adukataruna, anda tak boleh lari ke mana-mana lagi… Elok serah diri sahaja… Jangan tangguh-tangguh lagi…

Apapun… Smile… You are not in candid camera!!

P/S: Gambar dan link MySpace di dalam artikel ini terpaksa di keluarkan, atas sebab percanggahan identiti blogger lahanat ini… Sila rujuk group di bawah ini…. Terima kasih…

Ayuh Sertai Group Ini: Group Menentang Tindakan Blogger AdukaTaruna Menghina Almarhum Sultan Johor

P/S: (Update: 14/2/2010 – Memandangkan laman cache blog adukataruna sudah dipadamkan, so aku upload screen-shot blog yang menghina Almarhum Sultan Johor.


16 comments

Skip to comment form

  1. Farid Fernandez

    KESIAN KAU ARUNA… SABAR LA KAU…. HAHAHA

  2. AbgTuah

    HANSOME GAMBAR TU BEB..PINJAMKAN PADA GUA BEB..

  3. eXception

    Ambik je la, lgpun aku ambik dari MySpace dia… Aku edit sket…

  4. awang sengkawang

    terlajak kata..buruk padahnya!
    Ikut rasa binasa, ikut hati mati….
    Semoga jd pedoman buat org muda!

  5. Ayah Aiman

    Tu lah padahnya kalau menulis tanpa guna otak yg waras. gelap lah masa depan ko aduka teruna…ingatlah bahawa Sultan Ibrahim lebih garang drp Ayahandanya…

  6. mudz

    AT Kalo nko kena penampor dengan Sultan Ibrahim….boleh jadi mat sembab nko seumur hidup…padan muka nko mulut bacul.

  7. eXception

    Kalo kena penampor Tengku Ibrahim alamat bodoh dan tolol seumur hidup la Aduka Taruna…

  8. ANAKJOHOR

    sbgai ANAK JATI JOHOR…ko memang manusia yg bangsat dari binatang…najis ko ni…Insyallah …pembalasan yg sekeras-kerasnya menanti ko…bersedialah…ANAK HARAM…

  9. Anonymous

    Huh,gembira betol aku bila penderhaka ni kena tangkap nanti..aku harap2 dia akan dibawa menghadap sultan johor sendiri nanti..kena plak mcam2 kan,perghh..mmg sedap ah..mase tu xyah nak ingat family la..silap2 mamat ni harap dia akan mampos je..hahaha

    -anak Pahang

  10. Anonymous

    Jgn bagi dia duduk kat negeri yang ada raja, sultan, yang dipertuan negeri atau apa-apalah yang sama istilahnya. Biar dia cari negeri lain, negeri akhirat contohnya.

  11. eXception

    Kalo mcm tu, elok dia dok Singapura. Sana pemerintahan republik… Takde raja cuma presiden… Masak la… kalo dia dok sana, kena jadi hamba abdi cina Singapura…

  12. eXception

    Well untuk pengetahuan semua, Aduka Taruna telahpun menyerah diri di IPD Kota Bharu… Petang tadi…

  13. Anonymous

    korng ni sibok2 nk kacau hal org lain.
    biarknlah die (AT), tu pegangan die.. die rase tindakkn die rasional, sbb tu lah die brani tampilkan..
    pro choice meh.. !!

  14. eXception

    Tindakan Rasional?? Kah kah kah… Apa rasionalnya menghina orang yang meninggal dunia? Katakanlah mak bapak nko mamposs… Kemudian orang hina-hina kemampossan mak bapak nko, nko tak rasa terhina? Melainkan nko ni takde mak bapak… Itu aku tak rasa hairan sangat la… Ye lah mungkin jugak nko dulu mangsa dibuang oleh mak nko…

  15. bakmai

    Budak2 kalo buat kerja mmg tak mahu fikir panjang..akibat otak hangit, jari cabuk, maka hang terimalah akibatnya!!

  16. kucai

    link cache tue x bleh pkai la bro…aku tatau lagik apa yg musibat tue ckap..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>