«

»

May 07

Protokol-Protokol Yahudi & Agenda Mereka Di Malaysia – Bahagian 1


Protokol-Protokol Yahudi & Agenda Mereka Di Malaysia – Bahagian 1

Apakah itu Protokol Yahudi??

Protokol Yahudi ialah agenda-agenda yangt telah disusun bagi menjayakan sebuah negara Yahudi yang telah mereka usahakan sejak berkurun lama. Ianya dihasilkan dan disunting oleh para cendekiawan Yahudi. Protokol ini boleh dikatakan sebagai guideline atau panduan kepada Yahudi dalam menghancurkan negara yang disasarkan mereka bagi memastikan matlamat mereka tercapai… Di bawah adalah antara protokol-protokol Yahudi yang eXception senaraikan mengikut kaitan dengan apa yang berlaku di Malaysia ketika ini…

1) Ramai manusia yang mempunyai cetusan perasaan yang lemah berbanding yang mempunyai cetusan perasaan yang hebat. Jadi, cara terbaik bagi menguruskan mereka adalah melalui keganasan atau kekacauan, bukannya melalui perbincangan akademik. Semua manusia bercita-cita mahu berkuasa. Semua orang mahu menjadi diktator jika mereka berpeluang dan jarang sekali manusia yang bersedia berkorban segalanya demi kebajikan mereka sendiri melainkan memerlukan orang lain berkorban bagi mereka. (petikan dari Protokol 1 nombor 2)


Bersih 3.0 adalah antara rancangan Yahudi menguasai Malaysia

2) Kebebasan politik hanyalah satu idea, bukan satu kebenaran. Idea ini perlu digunakan oleh seseorang apabila perlu bagi menarik orang menghancurkan pihak yang sedang memegang tampuk kuasa. Tugas ini menjadi lebih mudah diserap dengan idea kebebasan yang dipanggil liberalisasi. Disebabkan oleh keberkesanan itu, mereka menyerahkan sebahagian daripada kuasa mereka. Lalu kejayaan yang dibawa oleh teori ini mula terserlah. Kelemahan kepimpinan kerajaan secara semulajadi didedahkan oleh kuasa baru. Dalam keadaan itu, kerajaan yang ada pasti mula hilang arah dan menjadi seperti orang buta yang tidak dapat berjalan tanpa bimbingan. Ketika itu, peluang menguasai kerajaan lama yang sudah dilemahkan oleh fahaman liberalisme. (petikan dari Protokol 1 nombor 4)


Fahaman liberalisme meresap di IPT. Pelajar mula menuntut kebebasan berpolitik.

3) Usah peduli apabila sesebuah negara menjadi lemah akibat perbalahan dalaman atau pertelingkahan yang mengakibatkan ianya dikuasai oleh pihak luar. Walau apa jua keadaannya, mereka pasti kalah dan tidak mampu bangun kerana negara sebegini berada dalam kekuasaan kita (Yahudi). (petikan dari Protokol 1 nombor 6)


Game plan Yahudi ialah menjadikan Malaysia huru-hara dengan penganjuran Bersih 3.0

4) Setiap keputusan atau resolusi orang ramai bergantung kepada ruang atau pendapat majoriti. Akibat kejahilan tentang selok-belok politik, mereka mengemukakan sesetengah resolusi karut yang membawa keadaan kacau bilau ke dalam pentadbiran. (petikan dari Protokol 1 nombor 8)


Pakatan Rakyat telah memenangi 5 negeri dalam PRU 12. Itupun masih mengatakan SPR berat sebelah. Inilah salah satu contoh resolusi karut.

5) Politik sama sekali tidak mempunyai persamaan dengan moral. Pemimpin bermoral adalah pemimpin yang lemah dan kurang mahir. Pemimpin sebegini menyebabkan keadaan tidak stabil dalam pentadbirannya. Orang yang mahu menjadi pemim[in perlu memiliki sifat yang licik dan pandai meyakinkan orang lain. Mempunyai ciri-ciri cinta negara yang hebat seperti jujur dan ikhlas adalah lakonan dalam politik. Ini kerana, ia mampu menjatuhkan para pemimpin daripada tampuk pemerintahan lebih berkesan daripada musuh yang terkuat. Ada di kalangan kerajaan bukan Yahudi yang memiliki kualiti ini tetapi kita tidak boleh menuruti jejak langkah mereka. (petikan dari Protokol 1 nombor 9)


Pemimpin yang tidak bermoral seperti ini masih mendapat tempat di hati rakyat. Mengapa?


Kebijaksanaan pemimpin ini berbicara dan pandai berlakon menjadi penarik. Soal moral, dihumban sahaja ke dalam tong sampah.

BERSAMBUNG…

Rujukan: Agenda Yahudi Menakluki Dunia

2 comments

1 ping

 1. Anonymous

  Assalamualaikum ,

  Dalam keghairahan untuk memaparkan berita yang "ada habuan dan kepentingan",jangan lupa merenung nasib yang dikau bakal lalui di akhirat kelak.Tunjangilah berita mu itu dengan akhlak dan peradaban yang telah digariskan didalam Al-Quran dan Sunnah.Berita yang belum pasti kebenarannya ,usah disebarkan kerana dibimbangi kelak akan melontarkan diri-mu ke neraka "Hawiyah" yang paling hebat seksaannya.

 2. eXception

  W'salam… Orang Yahudi SENTIASA CUBA MENGHALANG sebarang maklumat berkenaan pendedahan agenda serta konspirasi mereka… Maka PROVOKASI digunakan… Di Malaysia… Orang Yahudi boleh menyamar sebagai orang Islam dan mengeluarkan bermacam-macam hadis palsu yang ditokok tambah… Perlu diingatkan…

  Benar… Artikel ini ada HABUAN… Iaitu PAHALA dengan menyebarkan agenda-agenda Yahudi laknatullah… Artikel ini juga ada KEPENTINGAN… Iaitu menyebarkan pengetahuan kepada UMAT ISLAM SELURUH MALAYSIA akan gerakan bawah tanah yang digerakkan oleh Yahudi untuk menjahanamkan Agama, Bangsa dan Negara…

 1. Google Takut Dengan Artikel Konspirasi Yahudi?? » CyWar Putrajaya

  [...] Protokol-Protokol Yahudi & Agenda Mereka Di Malaysia – Bahagian 1 [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>