«

»

Nov 04

Bernard Khoo, Blogger anjing disiasat Polis


Lagi penulis blog politik disiasat isu logo anjing

Seorang penulis blog politik yang sering mengecam kerajaan hari ini disiasat lebih dua jam atas kesalahan menghasut selepas menerbitkan logo polis berkepala anjing.

Bernard Khoo disiasat mengikut Seksyen 4(1)(c) Akta Hasutan berhubung coretan di blognya Zorro-Unmasked pada 8 Ogos tahun lalu.

Beliau disiasat mulai jam 3.15 petang ini oleh Jabatan Siasatan Jenayah Perdagangan Persekutuan di Bukit Perdana, Kuala Lumpur.

Khoo ditemani peguam Haris Ibrahim, yang juga penulis blog popular People’s Parliament, dan Ashok Kandaiah dalam siasatan yang berakhir kira-kira jam 5.40 petang.

Siasatan itu berhubung coretannya yang mengulas siasatan polis terhadap Abu Bakar Mohd Rashid, penulis blog popular Penarik Beca yang memuatkan logo yang sama.

Di lambang pasukan polis yang telah diubahsuai itu, imej muka harimau digantikan dengan “muka anjing yang sedang menyalak”, perkataan Allah digantikan dengan “simbol wang”, perkataan Muhammad (dengan perkataan bahan letupan ‘C4′) dan lambang di puncak mahkota (simbol Zionisme).

Abu Bakar ditahan reman selama dua hari kerana memaparkan imej tersebut dalam artikelnya bertajuk ‘Kenapa tidak usik Raja Petra’ pada 14 Julai 2008.

Selepas dibebaskan, beliau menyatakan kesal dengan tindakannya itu dan memohon maaf kepada pasukan polis.

Dalam coretannya membantah tindakan polis itu, Khoo turut mengutuk siasatan ke atas Abu Bakar.

“Kami telah dimaklumkan daripada sumber sangat dipercayai… bahawa polis sangat marah kerana harimau mereka kini hilang,” kata Khoo dalam artikel ‘Childish police bullying again’ dengan nada sinis.

Siapa tak kenal Bernard Khoo… Blogger anjing yang sentiasa menyalak tak kira siang atau malam. Dan akhirnya salakan beliau salah tempat. Apabila disiasat oleh Polis kerana menyalahgunakan kebebasan yang dikecapinya… Itulah kalo dah excited sangat nak menghentam kerajaan tanpa disedari terlajak perbuatan…

Sepandai-pandai anjing menyalak akhirnya bisu jugak… Ha ha ha ha… walaupun disiasat anjing ni masih dengan perangai gila dia… Kesian… Kesian….

Kepada rakan-rakan blogger sekelian jika hendak mengucapkan tahniah kepada Bernard dipersilakan menyerang blog anjing ini: zorro-unmasked


7 comments

Skip to comment form

  1. Aspirasi

    Blogger rasict macam dia ni patut masuk dalam penjara sahaja..

  2. det

    blogger anjing peliharaan anwar al-juburi

  3. Anonymous

    kita sama2 humban si babi blogger ni dalam laut .orang yang tak mengenang budi baik ..Kalau bawah Lee Kuan Yew dia ni dah lama disumbat

  4. eXception

    jgn humban dlm laut, nanti laut akan tercemar dgn kegilaan anjing ni… kita tanam je…

  5. Jeffry

    SLM BRO..ANJING TUA NI PATUT KENA TEMBAK DGN PIHAK MAJLIS BANDARAYA JE. MENGGANGU KETENTERAMAN AWAM KEHKEHKEH

  6. kayugetah

    Salam.. pekabor tuan rumah… lama x dapat komen… banyak outstation lepas raya..

    Dah tua pun x reti bersyukur masih hidup kat malaysia nie… Nasib x kena tembak

  7. eXception

    Kalo tembak pun ngabiskan peluru je… Kasi suntik je dgn kuman HIV…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>