«

»

Jun 22

BERSIH 2.0 – Bersih Sangat Ke PKR Ni?


BERSIH 2.0 – Bersih Sangat Ke PR Ni?



Satu Malaysia, PR dok palu gong mencanang dan mengajak rakyat Malaysia supaya turun ke ibu kota untuk melakukan perhimpunan haram kononnya untuk menuntut supaya diadakan pilihanraya yang bersih, telus dan adil…

Tapi di sini aku nak tanya kepada juak-juak PR yang dok palu canang ni… Pemimpin korang ni bersih sangat ke? Aku tengok PKR dengan PAS lagi lah lok lak…

PKR dengan masalah dalaman parti yang mana ramai kalangan ahli tidak berpuas hati dengan manipulasi undi yang mana muka-muka favorite Al-Juburi menaiki takhta PKR manakala muka-muka baru yang toya dan takde value serta tak tau mengampu Punaisihat Parti… Malah kebanyakan pemilihan berlaku kekecohan kerana ramai ahli tidak berpuas hati dengan undi… Isu ini gagal dijawab oleh Punaisihat PKR dan kebanyakan pemimpin PKR berdalih mengatakan ahli UMNO sengaja sabotaj pemilihan tersebut… Lawak sungguh…

Malah bukan sahaja dalam PKR, malah dalam PAS pun tak kurang hebat bau bangkainya… Dengan isu politik wang dalam pemilihan yang lepas-lepas malah pemilihan 2011 kita boleh lihat ramai golongan Ulama’ PAS disingkirkan, manakala golongan professional Pro Anwar (Erdogan) pula naik…

Isu Nik Aziz memberi ‘zakat’ kepada orang asli semasa pilihanraya kecil di Kelantan yang lepas juga juga menjadi isu hangat… Manakala Nik Aziz tidak mengaku ianya rasuah, tetapi merupakan zakat… Mengapakah sewaktu PRK baru nak beri zakat? Kenapa sebelum ini langsung Nik Aziz tak pedulikan hidup mati orang asli tersebut?

Satu soalan ingin eXception kemukakan kepada juak-juak PKR ni….


BERSIH SANGAT KE PERMIMPIN KORANG??

P/S: eXception meminta maaf sebab lama tak update blog ini kerana sibuk menguruskan majlis perkahwinan…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>