«

»

Aug 25

Hai, penyokong UMNO bertakbir pun salah ke?


Penyokong Umno pula bertakbir

Kebiasaannya, penyokong PAS akan bertakbir tetapi berlainan pula suasana di pusat penggundian di SMK Sama Gagah pagi ini.

Sebaliknya, penyokong Umno pula beramai-ramai bertakbir di situ.

Manakala penyokong PAS pula membalasnya dengan berselawat beramai-ramai.

Penyokong Umno juga turut melaungkan ‘Hidup BN’ dan ‘Hidup Melayu’.

Suasana itu berlaku pada kira-kira jam 9.50 pagi ini.

Sementara itu, Calon PAS, Mohd Salleh Man tiba di sekolah itu pada masa yang sama.

Beliau memberitahu pemberita, beliau gembira dengan sokongan dari pemimpin Pakatan Rakyat yang turun memberi sokongan termasuk pemimpin DAP, Lim Kit Siang dan exco-exco kerajaan negeri.

Beliau juga gembira dengan sokongan pengundi terhadapnya.

Calon BN, Rohaizat Othman tiba kemudiannya dan bersalaman dengan Mohd Salleh.

Proses pengundian bagi pilihanraya kecil DUN Permatang Pasir bermula dengan 39 saluran di sembilan pusat mengundi dibuka di lapan pusat pengundian mulai jam 8 pagi ini.

Mohd Salleh mempertahankan kerusi DUN tersebut ekoran kematian penyandangnya dari parti tersebut, Datuk Mohd Hamdan Abdul Rahman, 63, kerana sakit jantung pada 31 Ogos lalu.

Beliau berdepan dengan calon BN, Rohaizat Othman. Seramai 20,290 pemilih berdaftar layak mengundi hari ini untuk memilih wakil rakyat yang baru mereka.

Malaysiakini ni macam-macam hal. Penyokong UMNO bertakbir pun salah ke? Kami orang Islam, maka tak salah kami bertakbir. Kami bertakbir mengikut cara yang betul dengan melaungkan kalimah ‘Allahuakbar’. Kami tak macam PAS, DAP dan PKR yang ber Take Beer…

Apa Malaysiakini, nko ingat PAS, DAP dan PKR aje yang berhak bertakbir? Blah la!! Korang hanya layak ber Take Beer….


19 comments

Skip to comment form

  1. Jeffry

    TAKEBEER!!!…TAKEBEER!!…TAKEBEER!!! HUHUHU

  2. CHAIRMAN KAGA

    WAHAI PENCACAI GEROMBOLAN, LAWATILAH

    TERKINI DAN SENSASI -MESTILAH KAGANEWS

  3. Anonymous

    Ape2 aje la. jgn bertakbir waktu pilihan raya je. setiap mas kena takbir. KALIMAH BESAR TU. jgn la dipersendakan.. Nauzubillah

  4. kayugetah

    Biasa la tu… bagi diorang PKR dan PAS jer Islam.. biarkan jer… Janji takbir UMNO ikhlas.. bukan setakat takbir PR tapi take beer….

  5. eXception

    Kaga, kitaorg malas nak layan berita yg sengaja disensasikan dan ditambah bahan perasa fitnah dan hasutan…. Promo blog nko tmpt lain la… Mcm kat kuil ke, tokong ke, kedai arak ke…

    eXception – Bukan Sekadar Blog Picisan

  6. Arif Omar

    jangan layan si kaga bodoh tu. nak promo blog dia yang tak laku. penuh dengan fitnahh aje. bab takbir tu, takbir untuk ahli syurga aje kot. allahhuakhbar.

  7. Langsi

    Aku masuk dua2 blog… sebab aku ade 2 telinga , 2 mata, 2 otak dan 1 hati utk menilai.

    Setahu aku hanya bog BPN je yg mempermain-mainkan ayat TAKBIR dgn menggantikannya dgn Take Beer!

    Sekarang para blogger UMNgOk-BNgok korang terima je pembalasan tunai di dunia akibat dari tingkah laku korang tu…

    Sumbangan yg terbaik dari para goBLOG UMNgOk-BNgok dlm memberi kemenangan kepada PAS. Terimakasih di atas bantuan kalian! Takbir! 7X
    ALLAHUAKBAR… 7X

  8. Langsi

    Pejuang Cyber…

    Aku rase ko la salah satu dari 5067 pgundi yg memilih ROSUAHAIZAT dlm PRK PermatangPasir.

    Ape… UMNgOk dah takde calon yg bersih ke? Calon LoyarBeruk yg SongLap duit rakyat dicalonkan… Belum dicalonkan dah belasah RM161K, kalo dah jadi ADUN mesti tutuh RM161J punya (kasi up sama itu KhirToyol).

    Aku rase kalo calonkan si BoNgok eXception ni pun pasti dpt 5 undi dlm tangan. eXception dpt undi dr YgGambir,Jeffrog,kayugetah, Pjuang Cyber dan greenhornet. mungkin dpt satu undi hantu dar ChairmanKaga!
    Muahahahahaha… Hidupnye meLAYU!

  9. Langsi

    Awat lame tak update komen ko ni… masih meratapi kekalahan si ROSUAHAIZAT calon UMNgOk BNgok?

    Udah…udah la tu, takkan sampai tak berbuka posa bang… tu posa Hindu namanye! Kok..iye pun taknak buka posa… buka-buka la komen ko ni, ramai pakat nak ngutuk rekod 7 kali tanpa kemenangan Be-eNd ni… dah nazak dah, memang nak The End of Be-eNd ni!

  10. CHAIRMAN KAGA

    MUHAHAHHAHA
    TAK BAIKLAH BRO LANGSI.. AKU BACA TIGA KALI, KETAWA MACAM ORANG GILA NI
    HE HE HE HE

    SYABAS KEPADA PENCACAI GEROMBOLAN. KERANA MU UMNO HANCUR. ORANG BACA KOMEN HANG NI TERUS MELUAT . KU NAMPAK PARPU DAH TUTUP GERAI FITNAH NYA. TAKDE POSTING GILER BARU NI.

    SI MAMAT NI KALAULAH NAK MENGHIBURKAN HATI BACALAH MAJALAH KARTUN ZUNAR. GAMBAR TU SENANG KAO NAK PAHAM

    HE HE HE
    MU HA HA HA

  11. Langsi

    Bro KAGA…

    Mana nak dapat Majalah Gedung Kartun si Zunar tu… aku kat area KL, puas juga tanya mamak magazine tup-tup dia offer play-boy Puteri UMNgOk plak!

  12. Langsi

    eXception… apa jadi dgn hang ni woi! Aku risau tunggu hang tak timbul2, nak aku jengok2 kat tingkat 5 Plaza MASALAM tu ke?

    Cam ni la… baik ko tutup je blog ko yg penuh dgn fitnah ni dan… jeng…jeng…jeng jgn la malu-malu nak lompat kapal. Kami masih berlapang dada menerima ko… asalkan ko bertaubat dan tinggalkan tabiat menfitnah!

    Jaga… cik salmah… jaga… kapal UMNgOk BNgok dah banyak bocornye… dah nak karam. Saat-saat "The End of Be-eNd" telah hampir!

  13. eXception

    Sori sbb aku bz, so x sempat nak check komen. Kepada yg mengaku ada otak tu, setakat ada otak tak guna kalo akal x reti pakai… mcm lembu di cucuk hidung. Kekalahan Rohaizat sbb pengundi hantu yang diimport dari kubur-kubur lama oleh PR…

    Kapal yg hampir nak karam ialah kapal PR. Apabila 3 Nakhoda mahu berlayar ke arah yang berlainan…

  14. Langsi

    Takkan la ko nak salahkan 9618 pengundi Permatang Pasir tu plak!

    Eh…eh! Pandai plak mike nyebut isu PengundiHantu kebelakangan ni ya. Dolu masa zaman kegemilangan BN, PR dok bangkit isu ni korang dok nafikan… skrg korang plak guna. Takde asalan lain ke?

    Pengundi Hantu mainan BN tapi bila Hantu takcukup diberi makan maka lari la hantu deme2 ke kem lain so jgn salahkan Hantu… salahkan Be-eNd yg lebih berHANTU!

    Satu lagi isu aku bangkitkan punca kekalahan UMNgOk-BNgok…

    Persempadanan Semula… dlm PRU 1999, kekalahan BNgok yg agak merisaukan mengakibatkan persempadanan semula bagi memecahkan undi Melayu yg dilihat memihak kpd PAS & KeADILan. So… BNgok pecahkan undi Melayu dan menjaga kws pemimpin utama dgn persempadanan semula.

    Hasilnya PRU 2004 – BNgok memang bergaya dan pemimpinan utama cth Najib yg dpt naikkan maj. >600 ke maj. >20K (lupa figure la bang…) kat Pekan sebab memasukkan kawasan tentera dlm parlimen Pekan walau pun sebenarnya kws tentera tsbt jauh dari Pekan!

    Akibat jangka panjang… PRU 2008; hasil undi Melayu yg dipecahkan, PR menang cemerlang dgn tawan 5 negeri dan mengagalkan maj. 2/3 BNgok di Parlimen kerana undi melayu berkurangan dan swing vote dari pengundi non-malay serta kebijaksanaan PR yg mengamalkan 2 parti system (ptandinagn back to back di setiap kws).

    Jadi kegagalan BNgok adalah akibat keBINGAIan dan keBONGOKan UMNgOk-BNgok membuat persempadanan semula tanpa memikirkan akibat jangka panjang yg menguntungkan PR…!

    Maka nantikan la keKARAMan kapal BNgok yg berpunca dari kerakusan persempadanan semula kws pilihanraya.

    Kenyataan memang pedih untuk diterima… telan je bang!

  15. eXception

    Langsi, ko nak menipu tgk orang. Aku orang Pekan. Majoriti org Pekan mmg sokong DS Najib. Pasal kem tu mmg wujud kem tentera kat dalam Parlimen Pekan.

    Pasal pengundi hantu, kalo betul wujud pengundi hantu BN/UMNO, dah pasti BN/UMNO akan menang besar dalam PRU yg lepas dan PRK yang lepas. Jangan nak putar belit la Langsi… Isu pengundi hantu dulu adalah mainan pembangkang ajer bila kalah, tapi takde bukti. Skrg dah ada bukti, ahli UMNO juga dah buat laporan Polis….

  16. decoy

    MCA berpecah, PPP pun sama, MIC lagi tak payah cerita, UMNO kat Terengganu pun kacau bilau. Logik la PR jadi lagi kuat. Memang PR tak bagus tapi BN lagi hampas buat masa ni. Dunia ni bulat dan tak semestinya kita akan dibawah selamanya, satu hari akan naik diatas macam PAS. Tak lama lagi Umno akan kuat balik tapi dia kena jadi pembangkang dulu di Malaysia ni baru dia sedar diri.

  17. eXception

    Decoy, perpecahan tsb adalah kalangan segelintir sahaja, puncanya tamakkan kuasa dan pangkat. PPP berpecah puncanya tamakkan kuasa, MCA pun sama, tetapi salah gunakan kuasa. BN Terengganu pula disebabkan tak sehaluan dengan MB Terengganu sekarang, ini kerana mereka adalah puak Idris Jusoh. UMNO dah punyai kesedaran, cuma segelintir ahli yang masih belum sedar, masih tamakkan pangkat, tamakkan kuasa, tamakkan wang. Maka tak hairanlah jika ada yang melompat ke parti pembangkang kerana dijanjikan dengan pangkat dan projek yang banyak.

  18. Anonymous

    takde artikel yang berinformasi ke? macam taik je…. aduss… jelak betul la… takbir pun boleh di main2kan… mampus la korang

  19. eXception

    nko la pergi mampus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>