«

»

Sep 18

Magik!! Baju Datuk Eskay Berubah Warna Dalam CCTV??


Silap Mata? Mata Kita Yang Tertipu? Atau Kita Yang Tertipu

Hari ni eXception nak jadi Masked Magician… Nak membongkar rahsia silap mata bagaimana baju Datuk Eskay yang gelap berubah jadi putih bila dk dalam bilik Anwar dan China Doll mengongkek…

Sebelum memulakan silap mata apa yang eXception perlukan ialah 3 orang… Iaitu Datuk Eskay, Anwar Ibrahim dan China Doll… Untuk props persembahan silap mata, eXception akan gunakan dua jenis cctv iaitu satu cctv biasa terdapat dibangunan sebagai surveillance dan satu kamera video jenis iCatch yang boleh merakam dari dalam gelap…

Kita akan jadikan baju yang dipakai oleh Datuk Eskay bertukar menjadi warna cerah dari warna gelap…

Menjadi Ini

Bagaimana ianya boleh terjadi? Adakah ianya silap mata? Mata kitakah yang tertipu atau kita yang tertipu? Bukan tertipu dengan Papa Gomo… Bukan tertipu dengan Datuk Eskay… Tapi tertipu dengan kenyataan blogger pembangkang yang mengatakan video tersebut adalah palsu…

Jelas di sini blogger pembangkang bukanlah bijak sangat. Malah wartawan Malaysiakini juga bukan bijak. Semuanya BODOH… TOLOL dan DUNGU….

Dr Novandri di dalam blognya telah menjelaskan…

MiM sudah bagi tahu sebelum ini, CCTV di lif tidak sama dengan kamera ‘night survaillance’ yang dipasang di dalam bilik. Tetapi bloggers pro-pembangkang tidak mahu ambil peduli!

Realitinya, segala perbezaan kecerahan pakaian adalah bergantung kepada susunan penataan cahaya di dalam keadaan gelap.

Di sini MiM sertakan satu artikel menarik untuk kita lebih faham :-

Kamera pengintipan atau kamera tinjau yang canggih adalah kamera yang dapat merakam video dengan jelas di dalam keadaan tiada cahaya atau gelap gelita.

Kamera pengintipan atau kamera tinjau ini akan menghasilkan imej hitam putih di dalam mode ‘night vision’. Kamera ini bagaimanapun menghasilkan imej berwarna apabila menerima cahaya yang mencukupi dan akan secara otomatik bertukar ke mode ‘night vision’ sebaik sahaja kekurangan cahaya.

MiM bagi contoh mudah. Lihat beberapa snapshot foto di bawah. Kita perlu ingat, alat perakam video di dalam bilik tidak sama fungsi dengan CCTV!

Lihat di bawah :-


1. Pakaian Eskay menjadi terang berhampiran dengan kamera.


2. Pakaian Eskay menjadi lebih gelap apabila berjalan menjauhi kamera


3. Baju Eskay menjadi hitam apabila berdepan dengan cahaya toilet !


Nah… Sekarang… Bagaimana?? Anda percaya dengan silap mata ini?? Jangan selubungi diri anda dengan misteri… Ianya tidak ada kaitan dengan jin atau sihir. Tetapi ianya hanyalah ilusi… Mata kita melihat perkara yang betul… Tetapi otak kita adakalanya was-was dengan rakaman tersebut dek kekurangan pengetahuan soal kamera cctv ini… Oleh itu pesan eXception…


Jangan Selubungi Diri Anda Dengan Penipuan…
Percayakan Fakta Bukan Auta…
Auta Tak Boleh Fakta Tetapi Fakta Tak Boleh Diauta…

Dari Sumber Berfakta:

MESTI BACA ! Bloggers Pro-Pembangkang KANTOI Video 18SX Terbaru Anwar Ibrahim !
Rakaman Hitam Putih Aksi Seks Dato Seri Anwar Ibrahim Yang Perlu Anda Tahu


3 comments

  1. Malaysian News today

    Dear tuan, saya mengaitkan laman web anda.Saya berharap

    anda tidak keberatan untuk menghubungkan saya kembali.
    ini laman web sayahttp://mal

    aysiannewstoday.blogspot.com/

    Malysiannewstoday: Terima kasih..

  2. tera

    dlm gambar warna tu, bukan baju dato' eskay je yg gelap, seluar dan kulit dia juga gelap. tapi dlm gambar hitam putih tu, nampak baju, seluar dan kulit dia cerah. sebab video hitam putih

  3. Anonymous

    Tak nampak kah potongan rambut dato eskay tak berubah walaupun warna baju gelap jadi cerah…atau baju berubah pakai, masuk dalam, seluar pun bertali pinggang TAPI POTONGAN RAMBUT BAHAGIAN BELAKANG MASIH TAK BERUBAH!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>