«

»

Sep 12

Samy Vellu bikin lawak badut sarkis….


‘Pengundi India menyampah dengan BN, bukan saya’

Presiden MIC, Datuk Seri S Samy Vellu berkata masyarakat tidak mengundi BN kerana mereka menyampah dengan gabungan tersebut, dan bukan menyampah dengan beliau.

Sebaliknya, ahli politik berusia 73 tahun itu berkata beliau dijadikan kambing hitam ekoran kekalahan teruk MIC dalam pilihanraya umum lalu.

“Ketika masa saya (menteri dan ahli parlimen), mereka kata rakyat menyampah dengan saya (dan) itulah sebabnya masyarakat India tidak mengundi BN.

“Mereka bukan menyampah dengan saya. Mereka menyampah dengan BN,” katanya yang gagal mempertahankan kubu kuatnya di parlimen Sungai Siput dalam pilihanraya Umum Mac tahun lalu.

MIC kalah enam daripada sembilan kerusi Parlimen yang ditandinginya serta tewas 12 daripada 19 kerusi DUN.

Kah kah kah kah… Samy… Samy… Agaknya memang macam ni perangai dia, sukar putar-putar. Siang cakap lain malam cakap lain… Betul ke pengundi menyampah dengan BN atau pengundi menyampah dengan nko Samy?

Dey Samy lu sedarlah sket… Masa lu jadi menteri, lu berlagak. Lu ada jaga ke lu punya tempat? Lu sibuk dengan tol… tol… tol… Sikit-2 kasi naik tol… Sikit-2 kasi naik tol…

Ayoo yoo Samy… Ayoo yoo Samy… Apa yang lu sudah bikin… Tol sana… Tol sini… Mr Lee pun suda banyak bising…


7 comments

Skip to comment form

  1. Langsi

    Jgn tengok siapa yg berkata… tak nampak pun, gelap.

    Dengar apa yg dikata… siapa yg lebih banyak memusnahkan dan membinasakan timbalannya semasa memerintah!

    Saya punya timbalan…kalo pun ada gaduh… dia masih duo ploh tawon saya pun timbalan juga ada jadi lagi!

    Itu MahaFiraun…suma dia punya timbalan dia ada kasi tembak jugak. Ghafar dia kasi bangkarap kalo! KuLi dia butul2 kasi jadi kuli! Anwar dia kasi malu… apa itu… dia fettnah, dia bilang Anwar belakang juga suka, kungi juga ada taruk! Itu PakLah… dia tahu org tarak suka sama dia baru mahu pas sama PakLah… 3 bulan punya macam, PakLah dia kasi komplen… tidur la, lambik la, tarak talor la, ikut itu minantu punya cakap la… macam2, manyak musuk punya orang, aiiiyooooo!

    Jadi skarang sapa ada betul… Samy Vello betul ka… itu org tua nyanyuk betul?

  2. eXception

    Langsi, aku tak faham sepatah pun mende yang ko nak nyatakan… Apa yang ko nak cakap sbnrnya eh Langsi? Tolong jangan spam comment blog aku dengan comment yang tak tahu hujung pangkal. Elok ko pergi PENGASIH lg elok, ubatkan ketagihan nko tu. Aku rasa nko ni tgh 'high', pasal tu cakap bukan-2…

  3. Langsi

    eXception… ko accept je keBeNgapan dan keBaNgangan ko tu!

    Pesakit Mental tahap kronik pun faham baca komen ni… adik aku budak tadika pun tergolek dog ketawa bila ko kate tak faham komen ni… cuba ko suruh TokYah ko baca… dia faham tak?

    Jawab je la… buat2 tak faham palk si Ngok ni!

  4. Langsi

    Ade tak sape2 boleh bagi tau si BaNgang eXception… samada dia tak paham ke, ataupun dia BeNgap?

  5. Langsi

    Presiden MIC, Datuk S Samy Vellu membidas mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan menyelar akhbar Utusan Malaysia milik Umno kerana mencampuri pemilihan parti itu.

    Dalam wawancara eksklusif dengan Malaysiakini, beliau berkata Dr Mahathir merupakan pakar dalam seni “memusnahkan timbalannya”.

    Samy Vellu berkata, beliau hanya mempunyai seorang timbalan selama 25 tahun, tetapi Dr Mahathir mempunyai empat timbalan selama 22 tahun memegang jawatan.

    “Apa yang berlaku kepada (Tun) Musa Hitam, apa yang berlaku kepada (Tun) Ghafar Baba dan apa yang terjadi kepada (Datuk Seri) Anwar Ibrahim… orang yang amat dipujinya?”

    Ini merupakan pertama kali Samy Vellu mengkritik Mahathir secara terbuka walaupun mantan perdana menteri itu pernah membuat komen negatif terhadapnya sebelum ini.

    Bagaimanapun, presiden MIC itu menegaskan bahawa beliau masih menganggap mantan perdana menteri itu sebagai seorang pemimpin agung dan amat menghormatinya.

    Samy Vellu mengulas laporan dalam akhbar Tamil Makkal Osai semalam yang memetik Dr Mahathir menyuarakan sokongannya terhadap calon timbalan presiden MIC, Datuk S Subramaniam.

    Mengenai laporan Utusan Malaysia, Samy Vellu melabel akhbar berbahasa Melayu itu sebagai satu penerbitan yang ‘rasis’ yang berlagak sebagai “abang-besar”.

    Utusan Malaysia menyiarkan berita muka depan hari ini yang memetik beberapa penganalisa politik yang berpendapat Samy Vellu harus berhenti.

    Tu la petikan berita dari paper ko… UtusanMeloya, takkan tak paham2 lagi? Gi suruh TokYah ko bacakan petikan kat atas tu plak!
    BANGANG BONA EKAU NI, tak dapek den nak nolong eihh…!

  6. eXception

    Wahai Langsi yang tolol, bahlol, toyol, tahyul… Anak sedara aku yang Tingkatan Lima pun tak paham amende yang nko cakap, ni kan pulak budak tadika, org sakit mental pun bertambah sakit mental baca komen nko ni Langsi…. Pooraaahhh!!!

  7. Langsi

    Aiieeek… petikan dari media KERAjaan pun tak paham!

    Anak sedara ko tu selalu ponteng sekolah ke… patut pun tak gheti membaca! Exam2 dia yg lulus tu pasal meniru mcm ko meniru nak dpt sijil kot? Nampaknye adik aku yg sekolah tadika bijak bebeno dari anak sedar mung yg Tingkatan 5 tu!

    OK la… aku paham, anak sedara mung yg Ting. 5 tu dok paham sebab dia sakit mental. Kalo dia tak paham pasal sakit mental… eXception ni plak sakit ape…? Sakit mental yg brutal kot?

    eXception… accept je la, dah la tu gi keje nanti boss mung maroh plak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>