«

»

Sep 04

Skandal Khalid Gagap Dulu Kini Dan Selamanya…





Hari ini, kami ingin mengisahkan sebuah kisah yang tidak pernah dibukukan atau diberitahu kepada umum. Menteri Besar Selangor dari PKR, Tan Sri Khalid Ibrahim dikenali kerana kegagapan beliau, tetapi jauh dari pengetahuan orang adalah dia tidak tergagap berkenaan bab perempuan.

Perhubungan yang suka dijalin oleh Khalid adalah perhubungan dengan wanita yang bekerja di bawahnya. Orang yang menganalisa mereka yang suka perhubungan sulit sedemikian menganggap ini suatu perangai ‘haruan makan anak.’ Psikoloji yang menjadikan seseorang sedemikian adalah perangai suka membuli atau mendominasi orang lain, khususnya mereka di bawahnya.

Kisah hubungan sulit Khalid sewaktu beliau merupakan seorang boss besar di PNB adalah open secret yang diketahui ramai. Sesiapa saja yang bekerja di PNB tahu bahawa Khalid mempunyai perhubungan sulit dengan Setiausaha Peribadinya wanita bernama Rahimah. Memang Rahimah adalah idaman setiap jejaka di PNB dahulu. Orangnya cantik dan bentuk badan yang menggiurkan tapi setakat tengok sajalah bujang-bujang mahupun suami orang yang teringin.

Khalid memang seorang yang sangat licik dan cekap. Pada mulanya, dia dapat ‘cover line’ untuk merahsiakan perhubungan sulit ini, tetapi “sepandai-pandai tupai melompat, ke tanah jua akhirnya.” Orang sepejebat mula timbul curiga bila Rahimah sering kelihatan berada sama hingga lewat malam di pejabat. Kisahnya ada staf yang pergi menjumpainya terjumpa mereka berdua dalam keadaan yang seolah-olah baru lepas bercumbu-cumbuan. Lama-lama ramai yang menyedari perkara sama.

Perangai Khalid memang seorang yang kuat mendengki dan suka mendominasi orang-orang di bawahnya. Dia terkenal dengan permainan politik pejabat hingga dapat membodek Pengerusi PNB Tun Ismail Ali untuk percaya penuh padanya. Dari kepercayaan ini, dia gunakan untuk membunuh satu-satu mangsanya. Masa dahulu, Setiausaha Agung PKR Dato Salehuddin Hashim merupakan salah seorang dari mereka yang dimusuhinya.

Rupa-rupanya perangai ‘haruan makan anak’ ini tidak habis-habis lagi walaupun sudah jadi orang politik yang gerak laku kena sentiasa berhati-hati. Tidak dapat lakukan terhadap staf pejabat, Khalid telah lakukan perkara sama terhadap ahli exco lain. Dalam diam-diam Khalid telah ada hubungan sulit dengan exco dari PKR yang penuh kontroversi, Elizabeth Wong. Mereka kelihatan amat intim di khalayak ramai, namun siapa sangka keintiman mereka ini berakhir di kamar tidur.

Katanya ini adalah penyebab sebenar yang membuatkan si Hilmi, kekasih Eli Wong semasa itu dari koleksi kekasih-Kekasih Eli, menjadi amat cemburu. Hilmi adalah pengikut setia Azmin Ali dan telah meminta khidmat nasihat dari bosnya. Mereka pun a memasang perangkap untuk menjatuhkan Elizabeth Wong!

Perangkap mengena dan Eli dibogelkan di serata dunia. Eli sememangnya mempunyai nafsu yang kuat dan menjalani hidup seks bebas yang sentiasa menukar pasangan. Dalam bab ini, hutan exco alam sekitar ini tidak memilih dan sedia berhangatan dengan pelbagai bangsa. Cock a doodle do. Any cock would do.

Ingatkah anda bagaimana Khalid Ibrahim berkeras mempertahankan semasa skandal ini meletup tidak lama dahulu? Mana mungkin dia membenarkan kekasih hatinya diperlakukan begitu. Macam-macam konar baring dan putarbelit si Khalid untuk melengah-lengahkan keputusan dalam usaha bermati-matian mempertahan dan menyelamatkan Eli. Akhirnya dapat diselamatkan ratu cinta pelbagai bangsa.

Di dalam Parti PKR sememangnya wujud beberapa kem yang berlainan. Adegan jatuh-menjatuhkan di antara satu sama lain sudah menjadi permainan politik dalaman bagi pemimpin yang sudah mula merasai kuasa. Si polan A akan cuba mencari kelemahan si Polan B dan begitu juga sebaliknya. Kewujudan persaingan kem ini yang mendedahkan kita akan rahsia pelik dalam PKR.

Siapa boleh menyangka Khalid yang gagap ini tidak gagap dalam hal perempuan? Rupanya Khalid terlindung disebalik kegagapan seorang kasanova yang bernafsu besar!

Sumber: The Unspinners

Khalid Gagap, skandalnya tak sudah-sudah… Sejak dahulu kedengaran, kini kedengaran lagi… selamanya akan kedengaran…


18 comments

Skip to comment form

  1. Jeffry

    SLM BRO..TIAP KALI ELI BEDIRI KT BLAKANG KHALID, PENYAKIT GAGAP DIA TERUS HILANG KEHKEHKEH

  2. Anonymous

    aduhhh…

    dashyat nya permainan si khalid gagap dan pkr ni…

    patut le si helmi sebarkan gambar bogel si eli….rupa rupa nye si khalid gagap dah "masuk daun" pada si eli..

    hukkk hukkk hukkk

  3. Arif Omar

    wow. berita baru ni. mengiur juga tengok si eli tu.

  4. Langsi

    Kalo setakat cut n paste thread2 fitnah… Baik ko tutup je la blog ko. Sama standard je dgn parFUCKari.

    ParFUCKari dah byk blog komen aku sebab tak tahan terima fakta yg memedihkan… boleh buat dia berpindah kem jadinya sebab tu dia tak approve komen aku.

    Sayangnya blog ko… kurang semata je penfitnahannya dari blog parFUCKari. Tapi takpe teruskan… supaya lebih ramai yg benci dan lebih cepat la UMNgOk BoNgok KARAM!

  5. Kuda Perang

    DAKWAAN YANG TIDAK DISERTAKAN DENGAN BUKTI SAHIH ADALAH FITNAH SEMATA2..!!! TIADA SESIAPA YANG HERAN DENGAN FITNAH SAMPAH SEBEGINI….PTUIHH!!!

  6. Langsi

    Jangan dilayan si pemprotes kuil hindu tu sume…! Cube tengok rope mereka ade rope orang yg mengimarahkan masjid dan surau tak?

    Kita sangka baik je… mungkin mereka ni golongan yg mengimarahkan rumah Tuhan!

    Tapi kalo tidak… bina je kuil dlm kawasan mereka… bio mereka ade pilihan nak pegi surau ke nak pegi kuil…?

    Protes bagai nak rak… gi masjid ke tidak, Tuhan je tahu!

  7. UMNO

    HA HA HA HA HA ….

    MEMANG UMNO SEMUANYA TAK LAYAK MASUK SYURGA ALLAH.

    MENUDUH ORANG BERZINA, MENFITNAH, MENGADU DOMBA, MENGHINA…..

    UMNO, UMNO, UMNO

    SELAMA-LAMANYA TAK AKAN BERTAUBAT

    FITNAHLAH LAGI, JANGAN BERHENTI, APA PEDULI BULAN RAMADHAN KE BULAN APA, TERUSKAN. KALAU TAK FITNAH, TIPU, TAK BOLEH TIDUR NANTI.

  8. Anonymous

    BN keluar cerita.. itu fitnah

    hak PR buat cerita.. itu fakta

    ada otak pakai la…

  9. good man

    It is undeniable that malays are stupid, incapable and lazy. Why don't they just humbly admit the facts and repent and learn from other races especially Chinese?

    What is the point to argue here and wasting time again?

    From the first onwards we were merely telling the truths. It wasn't us who think that way but their own Badawi as well.

    All malays should go and read the newspaper, even Badawi is ashamed of maintaining the NEP after 34 years of implementing it and these malay baboons are still asking for it.

    Even Badawi wanted them to compete on a level playing field.

    So what does all these tell the world? It sends a very clear message that it is malays themselves who are incapable and lazy and they don't even want to admit it and make a change!

    That is the biggest shame of all.

    Can't you see, it is all back to square one. Year in, year out, some talk for half an hour, some one, some two. Some sing, many belt out their most recent released 'pantun'.

    After all. Malays are good at that. Suggestions after suggestions, some good, some impossible to realize.

    But, do you see any of these materialised? Hardly. Why, why and why???

    Because the malays can never change. Never! Why?

    The leaders forgot it or were they simply didn't want to address and admit that the actual disease is the malays and the remedy itself is also, the malays. They can never change. What is it about the malays?

    Firstly as you all know, they are a lazy species. Since the beginning of time they have been like that. Even the encyclopedia called them as lazy people. I think those British with their accent tried to call them 'malas', and if you put 'y' in, it becomes 'malays'.

    Embracing Islam make them a worse lot. Now they have a license to kill anything that gets into their way.

    Malays are ungrateful lot. In reality, they just can't live or open their minds for others. When Mahathir said that they are complacent, they put him in jail. When Mahathir encouraged them to learn English language, they got angry with him, saying it is a 'bahasa penjajah'.

    When other races 'maju', they got angry with them too. That was why at the end of Mahathir his regime, he said this, "I have achieved greatness as a prime minister, but I only fail in one thing, changing the malays."

    Well, nothing to be surprised about anyway since Mahathir is not really a malay, and I guess that was why the malays were angry with him.

    Drug abuse, hate, incest, liberal extremism (culture of miniskirts and gay marriages), murder, parochialism, racism, rape, religious fanaticism, snatch theft, spoilt bratty behavior, tribalism, wife abuse, child abuse, all that is associated with the malay race.

    To them, malay is the biggest impediment towards building a truly Malaysian nation, and should be chucked into the dustbins of history.

    A genetically flawed race cannot be fixed by politically. Nature will take its course and globalization will put them out to pasture.

    What have we got now?

    Brain drain, economic disparity getting wider, poor education system, racial segregation, widespread corruption, inefficiency and uncompetitive on the government departments and others.

    Sad. Sad. Sad. The question asked by many of my fellow Chinese is this – Why can't you just tell the malay peoples to adopt Chinese culture which is superior?

    From research, this peninsular was part of the Siamese empire way before these malays from Indonesia invaded it.

    Still so thick skin, don't want to go back to Indonesia!

  10. eXception

    Terima kasih kerana memberi komen. Maaf sbb lama tak update blog ni dan membalas komen. Bukan apa… Cuma agak terbatas sedikit ruang yang ada sepanjang bulan Ramadhan ni. Kepada Langsi, sudah-sudahlah tu. Bila aku atau blogger lain siarkan sebarang artikel, korang berkeras kata ianya fitnah. Tetapi jika pemimpin dajal korang bikin cerita korang kata itu benar…

    good man, aku malas nak ulas panjang-2 komen nko tu. Tapi aku tau komen nko berunsurkan racist… Tak semua melayu malas… Jika tidak maka tidak akan ada nama-nama seperti Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, Professor Datuk Dr Mazlan Othman, Nur Amalina (pelajar cemerlang SPM) dan lain-lain. Cina nak berbangga dengan siapa? Lim Goh Tong yang terkenal dengan kasino di Genting? Atau Datuk T.K Lim taukeh kedai ekor?

  11. Langsi

    Cina berbangga dgn LimGohTong pun sebab melayu UMNgOk lah yg mengKAYAkan dia dgn bagi bukit kat dia!

    Cina berbangga dgn VincentTan pun sebab melayu UMNgOk lah yg mengKAYAkan dia dgn bagi pulau kat dia!

    Cina berbangga dgn UMNgOk sebab melayu UMNgOk lah yg meLAYUkan MELAYU dengan penderhakaan sebegini!

    UMNgOk… dulu, kini dan selamanya!

  12. kayugetah

    Salam Ramadhan… Aku dah lama tak komen kat sini sebab menghormati Ramadhan… Buat Langsi… Udah-udah la tu… kalau betul ko tu BETUL… x payah menyalak kat sini… pg la saluran yang betul… setakat Langsi kat dlm blog orang buat apa… tukar je la nama tu….

    Aku x cakap UMNO, BN or sesiapa betul dan baik… tapi x payah la sampai sesama Islam nak memaki hamun (ko tu Islam ke Langsi?) Kalau Islam bagus lah… Semoga semua rakyat Malaysia bersatu atas nama Islam buka atas nama politik…

    Kita bising2 kat sini , Anwar, Nik Ajis, Pak Lah, Najib, Lim Kit Siang… dan semua org kuat ahli politik goyang kaki dan enjoy, Ko Langsi?? apa ko dapat?

    Kalau betul tunggu je PRU 13, 14 ,15 …sapa menang kalah aku berserah jer… Janji jgn melayu di abaikan udah la….

    Buat tuan rumah, exception, dan peng'komen' di blog nie… Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin …Belajar la Bersyukur…

  13. Wong Pencen

    Pada saya paparan eXception kali ini memang jelas FITNAH. Kalau eXception mengatakan tidak, maka jelas eXception tidak faham apa itu FITNAH.

    "eXception – Bukan Sekadar Blog Picisan"

    Saya tidak nampak apa yang eXception katakan sebagai "Bukan Sekadar Blog Picisan". Tahap blog eXception ini sama dengan kebanyakan blog-blog
    lain yang memaparkan logo Bloggers Pembela Negara.

    "Perjuanganku Adalah Kerana Agamaku, Bangsaku dan Tanahairku"

    Janganlah berselindung dengan Agama, Bangsa dan Tanahair untuk mengelirukan. Katakan sahaja perjuangan eXception sebenarnya untuk membangunkan dan membesarkan UMNO dan menjatuhkan lawan-lawan UMNO.

  14. eXception

    Mengapa nko mengatakan ianya fitnah? Bukankah Eli menjadi rebutan antara 3 mala'on? Iaitu Hilmi, Tian Chua dan Khalid?

  15. Wong Pencen

    Saya memang dah jangka eXception tak nampak apa yang saya katakan sebagai FITNAH dalam paparan eXception. Pastinya, sekiranya eXception tahu, tentu eXception tak buat.

    Apa yang eXception katakan mengenai perebutan mungkin benar. Mungkin tidak. Mungkin eXception tahu. Saya sendiri memang tidak tahu.

    Tetapi apa yang saya katakan sebagai FITNAH tidak berkaitan dengan perebutan. Yang saya maksudkan adalah gambar yang eXception gunakan untuk 'menghiasi' paparan eXception.

    Cuba jawab soalan-soalan berikut untuk memastikan adanya FITNAH atau tidak.

    1. Adakah gambar tersebut 'dirakam' atau 'dibuat' menggunakan kaedah 'super-impose' atau kaedah setaranya?

    2. Adakah orang yang digambarkan dalam gambar tersebut memang pernah berada dalam kedudukan sedemikian, sebagai yang digambarkan?

    3. Sesungguhnya apabila seseorang menyatakan atau menggambarkan seseorang lain selain dari yang sebenarnya dan gambaran tersebut boleh mengakibatkan pihak yang digambarkan mendapat aib, atau ada pihak yang teraniaya, apakah nama perbuatan tersebut?

  16. eXception

    Wong Pencen sedaya upaya cuba menegakkan dan meluruskan bulu ketiaknya yang kerinting… walau guna teknik rebonding sekalipun bulu ketiaknya takkan lurus…

  17. Better Man

    Whoa.. what a harsh comment we have here!

    Mr. "goodman" know this facts..

    Once upon a time, the countries that nowadays were called Indonesia and Malaysia were under a same nation until the colonizer, the dutch and british came and divide this country so that their will loot the local wealthiness easily without worrying to accidentally taken other partners portion..

    That's why between Malaysia and Indonesia do have a strong bond called "Semangat Serumpun" a same root where the our fathers were the same person

    Even the Orang Asli were originated from there, try Google Cik Wong, their was the first wave, but not succeeded until we the second wave, whose manage to established the country since more than 500 years ago

    Once upon a time,the Melaka empire also reach all the Indonesian island, check back your history text book, it was normal at that time if the territory were very strong in army and economy, so, what the point giving the Siamese kingdom reason?

    Seems that besides hating the Malays, you also seems to be anti to Islam, well, what can i say.. pity you, hiding behind the anonymous that self proclaimed a goodman(??)

    english? i do speaks english, why so harsh in giving your opinion? got no moral lesson during your school day? never interested to learn moral or at least the history lesson until you even don't know or understand how this country was established before, yeah, i know you only interested in the Math, Accounting or Science, the other subjects have no "commercial value" to you? yes, either you too have no value in Malaysia, a true racist!

    Nowadays i read a lots about it, your people plan to have the Bumi's status, claiming the Malays too came from other country, well, that's was pathetic, yeah, i really mean in, in the constitution, we have the Bahasa Melayu as the Bahasa Kebangsaan, Nah.. did you speak this language? Nope! i don't think so, you must be thinking the fairer skin is the superior, didn't ya? pardon me if my guess is not right, but I've seen many of this..

    Unless you're ready to sacrifice your life to the country, fight for the country sovereignty, protect the country from the terrorist menace, in and out such as the communist thinking, the old uncle peng, remember? i'm willing to share you the status.. yes!

    Well..

    Show me, what is your contribution towards this lucky land? even youself don't respect the national language, what will differentiate you with the mainland newcomers? those 50k illegally.. you never be thankful to this country, a country which give your people a lot of specialty that you can't have in the us,uk, or au.. just name it, unless your mainland which dump your fathers after this country gain the independence,we no longer need the tin miner that time, you should be thankful at least to Tunku Abdul Rahman, whose agreed to take the immigrant to be local people, give you the SRJKC, give you right to practice your religion, your own language, your own cultural without a limit, even your own political party.. i can't see this in other places around the world unless in here

    In Indonesia, you even cannot use your chinese name, no SRJKC that fully support by the Malay government, no cave or whatsoever that sincerely given to you for your religious activity, is that not enough?

    In other countries? us? uk? au? .. you must be kidding me, right?

    Ah, i'm must been labeled as the Malays extremist by now, even though by protecting my own people, my own country..

    last word, i hates politic, this blog never impress me, but your comment do annoy me, goodman.. try to be a good citizen, just like my other chinese fren.. i'm ready to befriend with you.. no hard feeling, adios!

  18. Wong Pencen

    "eXception – Bukan Sekadar Blog Picisan
    Perjuanganku Adalah Kerana Agamaku, Bangsaku dan Tanahairku"

    Bukan main besar bunyinya perjuangan eXception. Agama, Bangsa dan Tanahair. Malangnya bila berhujah, tulis pasal bulu ketiak.

    eXception cuba selak ketiak sendiri. Ada kemungkinan ada sebahagian minda eXception tersesat di situ. Sebab tu tidak boleh mengeluarkan idea lebih bernas.

    Cepat-cepat bawa balik cebisan minda itu ke tempat yang sewajarnya. Takut-takut kalau dibiarkan ianya akan sesat lebih jauh ke bawah dan duduk pula di celah dua anggota yang lain.

    Juga, jengah semula Kamus Dewan, cari makna 'picisan'. Kalau mengikut yang saya faham, ulasan eXception yang menyebut bulu ketiak tu menggambarkan salah satu makna perkataan picisan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>